Personvernerklæring

1) Innledning

Renault og Dacia i Norge importeres av RBI Norge AS som eies av Motor Gruppen AS. Denne personvernerklæringen gjelder for RBI Norge AS (RBI) med tilhørende virksomheter og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

RBI Norge AS, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

RBIs grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

2) Om personopplysninger og regelverket

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være for eksempel navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse eller kjøps-og servicehistorikk. All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering erunderlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er administrerende direktør somer ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

3) Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

  1. Opplysninger du selv oppgir til oss når du registrerer deg på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere, slik som henvendelser til butikk eller verksted. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp avoppslagstjenester, kjøpshistorikk eller sosiale medier du gir oss tilgang til.
  2. Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våreNår du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan dubruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:i) Din enhet og internett-tilkobling:Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC,operativsystem og nettleserversjon. Vi kan også samle også informasjon om tilkoblingen til våretjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.ii) Bruk av tjenestene eller kjøp:Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene eller kjøp du gjør, som hvilke sider du er inne på,når du er inne på sidene, hvilke funksjoner du har brukt på sidene, samt hva du eventuelt har handlet.iii) Informasjon om posisjon: Vi kan også registrere din geografiske posisjon når du bruker våre tjenester, eller handler i vårebutikker gjennom data fra kjøp du gjør.
  3. Opplysninger vi får fra andre kilder. Vi mottar regelmessig informasjon om fra motorvognregisteret eller andre offentlige kilder, og vi samarbeider også med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, underleverandører av teknisketjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotortjenester og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse.

  4. Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt. Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen datasom senere kan leses av oss.

Disse informasjonskapslene blir satt:

Statistikk

Statistikk-cookies hjelper eiere til å forstå hvordan besøkende kommuniserer med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

NavnLeverandørHensiktType
@@History/@@scroll|#youtube.comHusker din posisjon på siden for bakovernavigering.HTML Local Storage
_dc_gtm_UA-#https://bilcentrum.dacia.no:443Brukes av Google Tag Manager for å kontrollere lasting av Google Analytics script.HTTP Cookie
_ga [x2]https://bilcentrum.dacia.no:443Registrerer en unik ID til å generere statistikk over hvordan du bruker nettstedet.HTTP Cookie
_gathttps://bilcentrum.dacia.no:443Brukes av Google Analytics.HTTP Cookie
_gid [x2]https://bilcentrum.dacia.no:443Registrerer en unik ID til å generere statistikk over hvordan du bruker nettstedet.HTTP Cookie
collectgoogle-analytics.comSender data til Google Analytics om din enhet og adferd. Sporer deg på tvers av enheter og kanaler.Pixel Tracker

Markedsføring

Markedsførings-cookies brukes til å spore besøkende på nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifull for utgivere og tredjeparts annonsører.

NavnLeverandørHensiktType
_hjIncludedInSamplehttps://bilcentrum.dacia.no:443Bestemmer om din navigasjon skal registreres i en bestemt statistisk gruppe.HTTP Cookie
ads/ga-audiencesgoogle.comBrukes av Google AdWords til å reengasjere brukere som er sannsynlige til å konvertere til kunder basert på brukerens oppførsel på tvers av nettsider.Pixel Tracker
frfacebook.comBrukes av Facebook til å levere en rekke annonseprodukter, som sanntids budgiving fra tredjeparts annonsører.HTTP Cookie
GPSyoutube.comRegistrerer en unik ID på mobile enheter for å muliggjøre sporing basert på geografisk GPS posisjon.HTTP Cookie
r/collectdoubleclick.netSamler inn data for å måle effektiviteten av vist eller klikkede annonser og viser målrettede annonser.Pixel Tracker
trfacebook.comBrukes av Facebook til å levere en rekke annonseprodukter, som sanntids budgiving fra tredjeparts annonsører./td>Pixel Tracker
VISITOR_INFO1_LIVEyoutube.comEstimaterer din båndbredde på sider som har integrerte YouTube videoer.HTTP Cookie
YSCyoutube.comBrukes av YouTube til å lagre statistikk over viste videoer når du ser innebygde videoer hos dem.HTTP Cookie
USERIDfinn.noLogger hendelser for å levere anbefalt innhold til ikke-innloggede brukere.HTTP Cookie
IDEdoubleclick.netSamler inn data for å måle effektiviteten av vist eller klikkede annonser og viser målrettede annonser.HTTP Cookie
test_cookiedoubleclick.netBrukes for å teste om nettleseren støtter cookies.HTTP Cookie
yt.innertube::nextIdyoutube.comBrukes for å lagre informasjon om videoen som skal vises etter gjeldende video i videoavspiller.HTTP Cookie
yt.innertube::requestsyoutube.comBrukes av youtube avspiller.HTTP Cookie

4) Administrasjon av informasjonskapsler

De aller fleste nettlesere tillater å ikke akseptere cookies, samt å slette cookies. Fremgangsmåten er ulikavhengig av nettleser, og fra versjon til versjon. Via følgende lenker finner du informasjon om hvordan du velger å blokkere og slette cookies:

Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=no

Safari – https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=no_NO

Internet Explorer – https://support.microsoft.com/nb-no/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Edge – https://privacy.microsoft.com/nb-no/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

Firefox – https://support.mozilla.org/no/kb/aktiver-og-deaktiver-infokapsler

Opera – https://www.opera.com/help/tutorials/security/cookies/

Dersom du velger å blokkere cookies vil enkelte deler av nettstedet ikke fungere optimalt, og vil gjøre din kundeopplevelse dårligere. Dine data er trygge hos oss!

5) Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

  1. For å sende deg informasjon pålagt av myndigheter eller knyttet til sikkerhet Vi bruker personopplysninger for å sende deg lovpålagt informasjon knyttet til din(e) bil(er). Dette kan være innkalling til EU-kontroll eller serviceinnkallinger relatert til sikkerhet eller for å oppfylle garantiforpliktelser.
  2. For å levere og forbedre tjenestene våre Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og, om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.
  3. For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.
  4. For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.
  5. For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
  6. For å forhindre misbruk av tjenestene våre Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.
  7. Deling av opplysninger Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med andre selskap, med unntak av til våre forhandlere og samarbeidspartnere som trenger opplysningene for å kunne levere tjenester til oss. Dersom vi utleverer personopplysninger, inngår vi avtaler med de aktuelle tredjepartene som begrenser deres anledning til å bruke opplysningene. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov, eksempelvis til offentlige myndigheter dersom det er mistanke om lovbrudd.

6) Overføring av personopplysninger til utlandet

  1. Innenfor EU/ EØS Personopplysningene dine kan overføres til utlandet. Overføring av personopplysninger innenfor EU/EØS-området kan fritt skje i henhold til gjeldende personvernlovgivning.
  2. Utenfor EU/ EØS Hvis vi overfører personopplysninger utenfor EU/EØS-området, vil vi forsikre oss om at overføringen skjer i samsvar med gjeldende lovgivning. Dette innebærer at vi vil innhente samtykke fra deg til å gjennomføre overføringen, eller anvende andre mekanismer for å foreta en lovlig overføring.

7) Administrering av personopplysninger

Du kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg og hvordan vi skal bruke disse. Du kan gjøre dette ved å kontakte oss påfirmapost@mitsubishi-motors.no. Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har om deg, kan du selv endre dette i innstillingene eller ved å ta kontakt med oss slik at vi kan rette opp i dette. Du har rett til å be om innsyn i personopplysningene iht personopplysningsloven § 18 og GDPR art. 15. Du har også rett til å få behandlingen begrenset i visse tilfeller iht GDPR art 18. Ved spørsmål vedrørende dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss påfirmapost@mitsubishi-motors.no.

8) Sletting av persondata

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, uten sporbarhet, så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette og oppheve ditt kundeforhold via e-post til personvern@motorgruppen.no.

9) Sikring av persondata

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

10) Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, våre samarbeidspartnere og partnere via e-post, telefon, SMS, post/brev og sosiale medier. Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i epostene/SMS-ene.

11) Endringer av personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

12) Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

13) Kontaktinformasjon

Behandlingsansvarlig i RBI Norge AS er administrerende direktør, Nils-Henrik Holmen. Epost: nils-henrik.holmen@renault.no, telefon +47 23 37 61 00.

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på personvern@motorgruppen.no.